Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    
Teknisk informasjon er i hovedsak hentet fra nettstedet Vintage Synth Explorer 

ARP Odyssey

I 1972 kom ARP Odyssey som en kompakt og brukervennlig studiosynth. I dag er synthen like legendarisk som Minimoog, og den har nylig kommet i ny utgave - krympet til 86 prosent av den opprinnelige - signert Korg som nå eier rettighetene til navnet. Vår utgave, en Rev3 med serienummer 28220040, kom i 1978 - blant ennet med forbedrede filtre i forhold til de to tidligere utgavene.

Les mer


Elka Synthex

Elka Synthex er en klassisk analog synth med åtte stemmer og to oscillatorer per stemme. Dessverre var det for få som hadde tro på at en profejonell synth kunne komme fra Italia - i alle fall når det sto en orgelfabrikant bak produktet.

Les mer


Korg PolySix

Da Korg PolySix kom i 1991, åpnet det seg en ny verden for «vanlige dødelige» - som nå kunne «alle» få råd til en programmerbar polysynth (det var for øvrig en mulighet til: Roland Juno 6).

Les mer


Korg PS-3200

Korg PS-32oo er den siste i Korg-trilogien av semi-modulære synther, og den så dagens lys i 1977.

Les mer


Korg Trident Mk I

Analog synth med tre lydgrupper.

Les mer


Mellotron – verdens første sampler

Enkelt sagt var Mellotronen – med forgjengeren Chamberlin – verdens første sampler der en kunne spille av opptak via et klaviatur. Sagt på en annen måte: Et mekanisk tangentbrett for avspilling av lydbånd. Hemmeligheten lå i individuelle lydbånd (ikke båndsløyfer) som ble spilt av via lydhoder.

Les mer


Moog Liberation

Moog Liberation er Moogs unike «gitarsynth» eller «keytar» som kom i 1981. Synthen var monofon, men hadde også en ti-stemmers polyfon «orgel»-seksjon.

Les mer


Moog Mini Moog Mod. D

Mini Moog, synthesizeren med stor S, har fått sin renessanse. Vi har serienummer 1047, en av de første i D-serien, og sikkert en av de aller første som kom til Norge.

Les mer


Moog Taurus I

Moog Taurus var opprinnelig en tredjedel av et større synth-oppsett kalt The Constellation. Den polyfone Apollo ble til Polymoog, den monofone Lyra kom aldri i produksjon og basspedalene ble til Taurus - et instrument som skulle forandre opplevelsen av bass for alltid.

Les mer


Moog Taurus II

Den første synthbasspedalen fra Moog kom i 1976. Tre år etter kom oppfølgeren Taurus II der synthdelen var skilt fra pedalene med et stativ.

Les mer


Prophet 5

Sequential Circuits gikk dukken da de digitale synthene kom, men Prophet 5 lever. I dag har instrumentet kommet i ny versjon, og konstruktøren heter fortsatt Dave Smith.

Les mer


Roland D-50

D-50'en er den andre av de klassiske synthene fra 1980-tallet.

Les mer


Roland Juno-60

Dette er en av de første synthene i Rolands Juno-familie med seks analoge, polyfoniske stemmer og patch-minne.

Les mer


Roland Juno-106

Juno-106 kom i 1984 og ble populær på grunn av enkel programmering. Dette var også den første Roland-synthen med MIDI.

Les mer


Roland Jupiter-8

Jupiter-8 var den første virkelig profesjonelle analoge synthen fra Roland med åtte stemmer og to oscillatorer per stemme.

Les mer


Roland JX-3P

JX-3P kom i 1983 - omtrent samtidig med Juno-synthene. Synthen er kanskje best kjent for string-lydene, men representerer også Rolands overgang til digitale synther - selv om JX-3P fortsatt er analog.

Les mer


Roland RS-505 Paraphonic Strings

RS-505 Paraphonic Strings etterfulgte klassikeren RS-202 og kombinerte string-lyd, en relativt enkel polysynth-seksjon og en basseksjon. Lyden er meget bra - også etter dagens krav, og utseendemessig likner synthen på vocoderen VP-330.

Les mer


Roland SH-7

Roland SH-7 er en såkalt «duofon» synth med muligheter for kreativ lydkontroll. I tillegg er VCO'ene litt forskjellige fra de andre SH-syntene: De kan synkroniseres. Synthen har også en innebygget mikser, og det er utganger for CV og Gate.

Les mer


Roland SH-2000

SH-2000 hadde mange lyder i sin monofone innmat, og redigeringsmulighetene hadde økt i forhold til forgjengeren SH-1000.

Les mer


Roland VP-330 Vocoder Plus

Rolands analoge vocoder med tangenter er i dag en sjeldenhet. Klangen er kjent fra utallige innspillinger.

Les mer


Yamaha DX7

I 1983 kom «analog-killeren» DX7 fra Yamaha. I løpet av kort tid hadde nesten alle solgt eller gitt for gammelt stasj for å få seg en DX7.

Les mer


Yamaha SY-1

Yamahas første synth kom i 1974 og ble produsert fram til 1978.

Les mer


Synthesizers.com

Synthesizers.com er et amerikansk firma som produserer synth-moduler. Resultatet blir en modulær synthesizer som kan sammenliknes med Moog 55 - bare at den er en smule mer stabil i oscillatorene...

Les mer