Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Mild Gourmet til sommermaten

Nordmenn ønsker brennevinsalternativer til mat - også utenom den store akevittsesongen ved juletider. Dette slås fast i en fersk undersøkelse. Nå er ønsket oppfylt med lanseringen av Løitens Mild Gourmet. Løiten Aquavitens Venner har vært fødselshjelpere.

Tekst: Lars Ole Ørjasæter

Nykommeren Løitens Mild Gourmet fås i to varianter; en for grillmat og en for fisk og skalldyr. Selv om Løitens Mild Gourmet per definisjon er et matbrennevin og ikke akevitt, er det nettopp kjente akevittkrydder som er benyttet for å få fram smaken.

Tok tid...
Ivan Abrahamsen, ansvarlig for produktutvikling hos Arcus, kan fortelle at utviklingsprosessen har tatt tid.
   Når temaene er så vidtfavnende som «fisk og skalldyr» og «grillmat», sier det seg selv at det ikke er gjort i en håndvending å skape et produkt som passer hele bredden av sommerens delikatesser.
   Sammen med produktutvikler Rune Laugen har Abrahamsen derfor arbeidet tett med landets ledende kokkemiljøer for å treffe blink.

Løitens Mild Gourmet til fisk og skalldyr
Brennevinet har en frisk smak der sitrus dominerer sammen med koriander. Dette passer godt til sjømat som reker, kreps, krabbe og hummer. Vi skal heller ikke glemme blåskjell, kamskjell og forskjellige fiskeretter der en gjerne tenker annen drikke enn brennevin. Løitens Mild Gourmet til fisk og skalldyr har også innslag av pors, pomerans og hylleblomst. Porsen er egenhendig plukket av Abrahamsen som understreker at dette er solid håndverk basert på smaksuttrekk fra naturlige råvarer.

Løitens Mild Gourmet til grillmat
Denne varianten har tyngre innslag av sitrus der appelsin inngår, for å matche grillmaten. Innslag av stjerneanis framhever kjøttsmaken, og også her finner vi pors sammen med koriander. Løitens Mild Gourmet for grillmat har toner av røykt malt. Maltet kommer fra Hognesaunet Såinnhuslag i Stjørdal, og det benyttes også i Skipper Worse Aquavit, Steinvikholm Aquavit og Sodd-akevitt.

 og øl
Den nye brennevinsserien har et alkoholinnhold på 32 volumprosent som er den optimale styrken for å få fram de smakene en ønsker og uten at brennevinet blir for sterkt. Anbefalt drikketemperatur for Løitens Mild Gourmet er 10 °C og naturlig leskende drikkefølge er lyst øl.
   Til nå er det naboene i øst og sør som har hatt snapsetradisjoner når det gjelder sommermat. Med Løitens Mild Gourmet er det duket for en ny norsk tradisjon der mat og drikke går hånd i hånd hele året.

Løitens Mild Gourmet er klassifisert under «Øvrig brennevin» hos Vinmonopolet og finnes i Bestillingsutvalget.

Mer informasjon om Løiten Aquavitens Venner finner du her.