Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Moog Taurus I

Moog Taurus var opprinnelig en tredjedel av et større synth-oppsett kalt The Constellation. Den polyfone Apollo ble til Polymoog, den monofone Lyra kom aldri i produksjon og basspedalene ble til Taurus - et instrument som skulle forandre opplevelsen av bass for alltid.

Moog Taurus kom i produksjon i 1976, og synthen ble solgt fram til 1981 da den ble avløst av Moog Taurus II som hadde halvannen oktav samt synth-delen montert på stativ. Bak designen sto Dave Luce - samme mann som designet Polymoog. Som en kan se av bildet under, endret utseendet seg en smule fra Constellation-prototypen fra 1974 til Taurus I kom i bustikkene to år senere.

Taurus I er monofon med 13 pedaler men en kan i tillegg gå en oktav opp eller ned ved hjelp av en fotbryter. Synthen har to oscillatorer og tre faste programmer (Taurus, Tuba og Bass). I tillegg kommer Variables som justeres av separate kontroller for VCO, VCF og VCA som ligger under et lokk av pleksiglass. Det finnes også en kontroll for Glide (portamento) og et 24 db/oct lavpassfilter med kontroller for Emphasis, Contour amount/Attack/Decay og Cut-Off. To store fotkontroller på hver side styrer Filter Cut-Off og VCA Loudness.

Blant kjente Taurus I-brukere finner vi Genesis (fortsatt et par på scenen), Jean Michel Jarre, Rush, Saga, The Police, Yes, U2, Led Zeppelin og Asia.

Test
I 2009 kom Taurus III. Dette er en oppdatering av Taurus I med blant annet MIDI. Mens konstruktørene hevder at de ligger så nær Taurus I som mulig i lyd, viste en «vertikal» test av Taurus I, II og III på Synthtreffet i Oslo 4. oktober 2010 at Taurus I fortsatt låter fetest.