Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Blå pastor i storslag

Bluesmusikk er kanskje ikke vanlig i kirkesammenheng, men når artisten i tillegg er pastor, bør også et kirkelig konsertlokale fungere. Søndag 17. oktober 2010 inntok bluespastor Jon Ultvedt med band konsertkirken.

Det er ikke mange år siden det ville vært utenkelig med bluesmusikk i kirken. Tidligere var blues forbundet med synd og nærmest betraktet som djevelens musikk.
   – I dag gjelder Jesu ord «I min fars hus er det mange rom» – også for musikksjanger. Vi bruker mange musikkuttrykk for å formidle det kristne budskap. Det er innholdet som teller, ikke formen, sier Helge Fauskrud, leder av konsertkomiteen.

Stuerent
Tidligere pastor i Misjonskirken, Jon Ultvedt, kjent under artistnavnet «Rev. John» – (pastor John) – har bidratt til å gjøre bluesmusikk stueren i kristne sammenhenger. Han startet som musiker på 1970-tallet, og på den tiden ledet han eget 12 manns band. Så studerte han teologi og ble etter hvert misjonær i Colombia. Det skulle gå nesten 30 år før han en søvnløs natt i Colombia fikk se blueslyset. Han fikk ikke sove og satte Eric Claptons «Unplugged» på «repeat». Etter den natten har han aldri kunnet slippe bluesen. Han ble rett og slett «omvendt».
   Det har vakt oppsikt at en tidligere pastor og Colombiamisjonær reiser rundt med eget bluesband og opptrer like naturlig på bluesklubber og pubber som i kirker og bedehus. «Rev. John» har et røft, bluespreg i stemmen. Han spiller selv piano og Hammond – et ekte tonehjulsorgel som det er bortimot umulig å kopiere digitalt. I tillegg har han skrevet mye av bandets musikk selv, og mye av dette var å høre i manglerud kirke.

Proff-band
Rev. John hadde med seg «komp» av meget høy klasse, og noen vil nok gjenkjenne gitarist Trond Ytterbø og «trommis» Jan Sigurd Pettersen fra Notodden Blues Band. Bassen ble stødig traktert av Knut Pedersen.