Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Roland RS-505 Paraphonic Strings

RS-505 Paraphonic Strings etterfulgte klassikeren RS-202 og kombinerte string-lyd, en relativt enkel polysynth-seksjon og en basseksjon. Lyden er meget bra - også etter dagens krav, og utseendemessig likner synthen på vocoderen VP-330.


Synth-seksjonen far fire bølgeformer som velges med de hvite bryterne - i tillegg til VCF med cutoff og justering for resonans, skyvekontroller for VCA ADST og LFO-justering. Basseksjonen har tre preset basslyder som velges med de røde brytern. her er det også kontroller for VCA Attack og Release samt kontroll for vibrato. String-seksjonen har to preset-lyder som velges med de grønne bryterne og en del andre funksjoner som en også finner på RS-202.

Lydene fra de tre seksjonene kan blandes uavhengig og den innebyggede Ensemble Chorus gir en varm og fyldig lyd. Instrumentet har også en monoinngang for ekstern lyd slik at en kan kjøre en annen synth via Ensemble Chorus.
   En kontrollseksjon på venstre side av tanhentene styrer volum, stemming, glide og pitch. Roland RS-505 Paraphonic Strings var sett på som en av de bedre string-synthene da den kom på markedet i 1978 og sammenliknes gjerne med ARP Omni.