Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

ZZYZX Snap Jack

Blant ting og tang som er kjekt å ha, er gitarkabelsystemet ZZYZX Snap Jack fra amerikanske Jodavi. Nå er det slutt med å dra over endre gitarer og annet utstyr om en sparker borti gitarkabelen. En supersterk magnet løser problemet.

Vi oppdaget ZZYZX Snap Jack på Musikkmessen i Frankfurt i 2007. Et passe knippe med kabler ble umiddelbart bestilt fra California, USA, og tester viser at produktet fungerer svært bra.

Konseptet består av en høykvalitets kabel der en kan velge mellom lengder på 15 eller 20 fot, og to spesielle jack-plugger (standard 6,3 mm Ø). Pluggene består av to deler som holdes sammen av en sterk neodymium-magnet. Ved normal bruk har du støyfri signalvei, men skulle noen snuble i kabelen, slipper magneten og både gitar og forsterker står på plass.

Slutt på bråket
Dersom en trekker ut jack-pluggen fra gitaren - eller forsterkeren - mens forsterkeren er skrudd opp, høres det vanligvis ut som om en prøver å ta livet av forsterker og høyttaler. Grunnen er selvsagt at + og - blir kortsluttet et kort øyeblikk. Med ZZYZX Snap Jack forsvinner problemet i og med at + og - brytes samtidig.

Kjapt gitarbytte
Kabelsystemet ZZYZX Snap Jack kommer med rette eller vinklete plugger etter ønske, og det er også mulig å kjøpe ekstra «tips», det vil si pluggspisser. Med en slik i hver forsterker og gitar er det slutt på å skru ned volumet. Riv av kabelen, bytt gitar, fest kabelen - og du spiller videre...

For gitariserende råskinn
Siste skudd på stammen er Magnum-serien der kabelen har tykkere PVC-belegg. I tillegg er pluggene utstyrt med et eget låsesystem med ymse «spesialdesign». Helt uunnværlig for den som bruker å slenge litt med gitaren for så å taue den inn igjen med kabelen. Just go fishing...

Se også www.zzyzxsnapjack.com for mer informasjon.

Bildene:
Lokale gitarhelter bruker ZZYZX Snap Jack.