Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Loki: Mer norrønt fra Highland Park

Den norrøne guden Loke var ingen mann en kunne stole på, halvt gud og halvt jotne som han var, og nyeste utgave i Hihland Park Valhalla Edition som bærer navnet Loki – er også noe annet enn det en forventer fra destilleriet på Orkenøyene – uten at resultatet er dårlig av den grunn.

Les mer


Highland Park: Til Tors ære

På Orkenøyene holdes den gamle gudelæren i hevd - i alle fall når det gjelder whisky. Først ut i en ny serie single malt fra Highland Park er Thor - og dørene til Valhall er åpnet.

Les mer


Malt med lyngtoner

Whisky har vært en del av Orkenøyenes historie i mange hundre år. Det sies at verdens nordligste destilleri ble grunnlagt rett utenfor Kirkwall i 1798 av Magnus «Mansie» Eunson – en kar som var gudfryktig kirketjener på dagtid og bedrev utstrakt illegal whiskyproduksjon når mørket falt på. Varene lagret han i prekestolen…

Les mer


En dram fra Islay

Mens mange nordmenn for tiden er langt inne i akevittenes mysterier, produserer skottene ufortrødent sin uisge beatha eller usquebaugh. På Islay, den 40 kilometer lange øya sør-vest i Skottland, finner vi whiskyen med det høyeste innholdet av fenoler. Islay er blant annet kjent for to ting: At det som oftest regner vannrett og at øyas destillerier lager noen av verdens mest velsmakende single malts. Ardbeg er en av de mer spesielle og kraftfulle.

Les mer