Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Highland Park: Til Tors ære

På Orkenøyene holdes den gamle gudelæren i hevd - i alle fall når det gjelder whisky. Først ut i en ny serie single malt fra Highland Park er Thor - og dørene til Valhall er åpnet.


Tekst og foto: Lars Ole Ørjasæter

Guden Tor er en av de mest kjente i norrøn mytologi, og fortsatt er det noen som nevner Tors navn når tordenværet ruller over himmelen og lynet gnistrer; Tor med hammeren Mjølner er ute og kjører i vognen trukket av bukkene Tanngnjost og Tanngrisne. Det er derfor logikk i at Tor er først ute i Highland Parks nye Valhalla Collection.

Tjukke slekta
Folket på Orkenøyene kaller seg ikke skotter, og de føler ofte mer slekstkap til folket i nordøst (les: Norge) enn skottene i sør. Derfor dro whiskymakerne fra Orkenøyene til Skandinavia da Highland Park Valhalla Collection: Thor (V.nr. 9685401, BU, NOK 1199) skulle presenteres. Det er tappet 23.000 flasker av denne spesialiteten med «hår på brystet».
   – Tor var en mann med kraft – og vi ba derfor vår masterblender om å lage en whisky med kraft og styrke, forteller Highland Park-ambassadør Martin Markvardsen. Og kraft har det blitt – med et alkoholinnhold på 51,2 volumprosent og fatlagring på 16 år med innslag av langt eldre elementer. Highland Partks «signatursmaker» lyng og honning er fortsatt med – sammen med sherrysødme fra amerikansk eik og litt røyk, en litt forsiktig start går snart over i eksplosivkraft på tungen.

Flere i familien
I løpet de neste tre årene vil vi også få stifte bekjentskap med Frøya, Loke og Odin der sistnevnte vil bli en relativt gammel whisky. Her vil det også bli tappet vel 20.000 flasker av hver – bortsett fra Odin der englenes andel er såpass at en regner med at det bare blir i underkant av 10.000 flasker. Highland Park Valhalla Collection: Thor kan bestilles fra og med 3. mars 2012 og kampen står om 500 flasker…

Whiskyambassadør Martin Markvardsen er stolt av Higland Parks nye samlerobjekt - Valhalla Collection: Thor.
Whiskyambassadør Martin Markvardsen er stolt av Higland Parks nye samlerobjekt - Valhalla Collection: Thor.