Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

CRB Diamond

Koffertorgel og Italia er bortimot synonymt, og ett av eksemplene er CRB Diamond fra CRB Elettronica.

Les mer


Eminent 310 Unique

Eminent 310 Unique er et elektronisk hjemmeorgel bygget i Nederland av Eminent Orgelbouw B.V. Orgelet kom på markedet i 1972 og var det første i sitt slag som hadde egen string-seksjon - noe som gjorde den til den første kommeriselle string-synthesizeren.

Les mer


Farfisa Compact

Dette er et koffertorgel av den lett «slepbare» typen. En manual og bein til å folde ut er å finne når en tar av lokket og åpner luken under.

Les mer


Farfisa Compact DeLuxe

Compact DeLuxe har en oktav mer å by på enn Farfisa Compact - og en kan velge om de gråfargede tangentene skal tilhøre bassen eller diskanten. Med basspedaler og passende forsterker låter dette helt «Farfisa».

Les mer


Farfisa Compact Duo

Dette er flaggskipet blant de eldre Farfisa-orglene - med to manualer og ekstern strømforsyning - som også inneholder klangen.

Les mer


Farfisa Transicord

Farfisa Transicord er en merkelig kontruksjon: Et orgel i trekkspillforkledning - og helt uten akustiske komponenter som en finner i et vanlig trekkspill.

Les mer


Farfisa VIP-233

Farfisa-orglene fikk etter hvert et noe dårlig rykte på grunn av lyden, men i dag er det italienske orgel-«soundet» klassisk. VIP-233 har to manualer og gjorde tjeneste på danselokalet.

Les mer


Harmonium fra Levanger

Blant nærmere 40 harmonium-produsenter i Norge, holdt Isachsen & Renbjør til i Levanger i Nord-Trøndelag. De bygget også krikeorgler - blant annet til Hegra kirke - men ingen er i bruk i dag.

Les mer


Hammond T-122

T-serien er de siste Hammondorglene med tonehjul. T'en betyr at en har forlatt rørene i utgangsforsterkeren til fordel for transistorer.

Les mer


Hammond A-105

hammond A-105 er ett av de klassiske orglene med samme innmat og lyd som den legendariske B3 og «kirkeorgelet» C3. Forskjellen er at A-105 har innebygget rørforsterker og tre høyttalere - to til orgellyden og en til klangen. Sammen med et tonekabinett (PR-40) og en rørleslie (145), låter orgelet helt topp.

Les mer


Magnus

Orglene fra amerikanske Magnus er «helanaloge» der en elektrisk vifte sørger for luft til lommene - samme system som på et munnspill - bare litt større...

Les mer


Roland VK-09

Roland VK-09 kom på markedet i 1981 med innebygget «Hammond-emulator», og var et tidlig forsøk på å etterlikne Hammond – det vil si er såkalt «clonewheel»-orgel. Orgelet har 61 tangenter og både Sinus og «Bright» som skal emulere et klassisk tonehjulsorgel og andre orgler som Vox og Farfisa.

Les mer


Welson Globe-Trotter

Nok et italiensk koffertorgel der en både finner drawbars, «synth»-seksjon og en leslie-simulator som kalles Orbisound.

Les mer


Yamaha YC-45D

Dette er «Cadillac-versjonen» av Yamahas transportable orgler. Orgelet kom på markedet i 1972 og har de meste av mulighetene fra både YC-30 og YC-25D. Noe av det spesielle er «Pitch Ribbon» - et fløyelstrukket felt som kan kontrollere tonehøyden på stemmene Slide Trombone, Squawk, Birds og Astro med et område på tre oktaver.

Les mer