Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Eminent 310 Unique

Eminent 310 Unique er et elektronisk hjemmeorgel bygget i Nederland av Eminent Orgelbouw B.V. Orgelet kom på markedet i 1972 og var det første i sitt slag som hadde egen string-seksjon - noe som gjorde den til den første kommeriselle string-synthesizeren.

Jean Michelle Jarre oppdaget string-lyden og benyttet den i Oxygène (1977). Lyden fra string-seksjonen gikk via en modifisert EHX Small Stone-pedal. Siden har Jarre turnert verden rundt med minst tre komplette orgler for å få det rette soundet på konsertene sine.
Den populære stringlyden resulterte i et eget instrument, Solina String Ensemble, og teknologien ble senere lisensiert til amerikanske ARP.
Les mer om Eminent 310 Unique her og her. Orgelet kom i to utgaver, Theater og Standard. Theater hadde innebygget rytmeboks, mens vår utgave, en Standard, har med den originale, eksterne rytmeboksen som er plassert foran til høyre på nedre manual.

Orbitone
Eminent 310 Unique har også en egen effekt kalt Orbitone. Dette er en chorus-effekt som benytter to separate forsterkere koblet til hver sin høyttaler. Kombinert med perkusjon, vibrato og andre innstillinger, gir dette et unikt lydbilde.

Tekniske data:

Produksjonsår: 1982
S/N: 0064842, Series 80