Sector Media AS  |  Kildals vei 17 A   |  0678  Oslo  | Tlf: 23 15 85 00
Skip Navigation Links.
Information in English Informationen in Deutsch
 Abonner (RSS)

    

Moog Mini Moog Mod. D

Mini Moog, synthesizeren med stor S, har fått sin renessanse. Vi har serienummer 1047, en av de første i D-serien, og sikkert en av de aller første som kom til Norge.

 

Det spesielle med denne utgaven er bryterne ved modulasjonshjulene og selve modulasjonshjulene. På senere utgaver er det benyttet store vippebrytere (rocker switch). På vår er det to små vippebrytere i metall samt en trykknapp, og modulasjonshjulene er av plexiglass - ikke hvit plast. Roger Arnhoff Studio hadde også en svært tidlig utgave der en benyttet skyvepots i stedet for modulasjonshjul. Denne Minien kan ses i et opptak fra 1975 på DVD'en «Silently loud - Popol Ace i symfoni med Kringkastingsorkesteret».

Nettstedet www.moogarchives.com kan fortelle at S/N 1047 ble kjøpt 12. mars 1971 av Dag Fellner, Feldon Recording Ltd. - flere måneder før Keith Emerson kjøpte sin (S/N 1203) den 27. oktober samme år.

Nettstedet viser også bilde av en Model D fra januar 1971. Synthen omtales som en «Pre-production model», og den har de samme akrylhjulene som S/N 1047. Med andre ord var det en del «justeringer» i utseende på de første synthene - selv om de var satt i vanlig produksjon.

Learn more about the Minimoog here.

Also see the video

Tekniske data:
Polyfoni:
Monofon
Ocillatorer: 3 stk. VCO
Minne: Nei
Filter: 24 db/oct., firepols lavpass filter med cutoff, envelope-generator, keyboard tracking 
VCA: ADS Envelope generator
Tangenter: 44
Kontroll: CV/Gate
Produksjonsår: 1970 - 1982